Lijstje

Nadat ik opnieuw een saai logje had geschreven en opnieuw gedeleted had, besloot ik om eens een lijstje te maken, zomaar voor de fun, om mij bezig te houden zeg maar! Meer dan koken en een beetje voorzichtigkes opruimen met 1 hand kan ik hier nog niet doen. Soit, even, wat vraagjes verzinnen….

 1. Wat at je als ontbijt deze morgen? Euh, twee droge boterhammen ( we moeten dringend naar de bakker )met op elk een blokske smeerkaas, zodat het wat minder droog zou zijn. En ik dronk een halve kan koffie.
 2. Wat was het eerste wat je zag als je deze morgen buiten keek? Dat er veel wind is en dat de tuinstoelen met hoes ervboven, eruit zag als een luchtballon dat elk moment de lucht kon invliegen. Zwijg me van balonnen!
 3. Ga je iets doneren aan een organisatie om de mensen in Turkije te helpen na de aardbeving? Wat een vreselijke en schrijnende toestanden daar! Ik heb al eens rondgekeken om diverse sites om iets te doneren, maar het kwam er nog niet van. Maar ik wil zeker toch een klein steentje bijdragen, liever kunnen “geven ” dan zelf hulp moeten krijgen!
 4. Welke series of programmas volg je momenteel op tv? De rechtbank, kijken we graag, hoewel mijn haar dikwijls rechtkomt van ergernis . Ook ben ik de serie Flikken aan het bekijken die opnieuw gestart is. Ik vind het geweldig om al die piepjonge acteurs te zien, die nu ondertussen 30 jaar ouder zijn geworden. Ook de serie assissen volgen we en het programma van de Kortrijkse politie tijdens hun interventies. Ik kan nu even niet op de naam komen. En shame on me, maar we kijken al jaren naar thuis, we vinden dit laatste nu niet van superieure kwaliteit, maar toch blijven we kijken.
 5. Waar kijk je vooral niet naar op tv? De Verhulstjes, De Meilandjes, binnenkort de Vermeires, en nog erger, The sky is the limit, daar keert mijn maag van om. Ik ben heel blij dat die mensen, goed verdienen, maar ik hoef niet binnen te kijken in hun decadente leven. Ik kijk ook niet naar restaurant Misverstand, te confronterend voor mij, de jaren met mijn mama met dementie zit nog te fris in mijn geheugen. En ook stinkend rijk, straatarm, ik vind dat absoluut niet goed voor de mensen die daar aan deelnemen en krijg daar dan ook krultenen van, dus niet kijken is de boodschap.
 6. Stel dat je opnieuw kunnen beginnen , zou je voor dezelfde studies en beroep gaan?? Nu ik weet dat ik adhd heb zou ik in elk rilatine nemen, zodat ik alle kansen zou hebben om met een helder hoofd te studeren en misscchien zou ik dan een heel andere richting kiezen. Misschien toerisme na de hotelschool studeren. Reizen verkopen, praten over reizen, dat is toch wel 1 van mijn favoriete bezigheden.
 7. Stel dat je ter dood veroordeeld bent en je mag je laatste maaltijd kiezen, wat zou je kiezen? Goh, ik denk dat ik niets door mijn keel zou krijgen , misschien gewoon frietjes van de frituur???
 8. Wat krijg je het liefste voor Valentijn, bloemen, lingerie, een uitstapje??? Het liefste ga ik eens lekker eten, en een hotelovernachting maakt het helemaal af. maar ik ben eigenlijk met alles blij. Lingerie heb ik nog nooit gekregen, geen idee of ik daar blij mee zou zijn!
 9. Je wint een prijs, een etentje met alles erop en eraan en mag kiezen waar je gaat, welk restaurant kies je? Ik twijfel tussen the Jane en t hof van Cleve dat eigenlijk dicht bij onze deur is. Het totaalconcept van The jane staat me precies meer aan, het interieur en ik vermoed minder stijf dan in t hof van Cleve. Ik weet niet of ik me daar op mijn gemak zou voelen.
 10. Welke kledingwinkels ga je het meest je kledij kopen? Goh, er zijn er al een heleboel die eruit vliegen, omdat ze mijn maat niet hebben. Ik ga dus noodgedwongen naar winkels gespecialiseerd in een maatje meer. Bij Armand thierry ( in Frankrijk )hebben ze goeie stretchbroeken, af en toe koop ik eens iets bij de Paprika, en het liefste zou ik al mijn kleren kopen bij R4, maar dat is nogal prijzig. Het merk Yoek draagt daar mijn voorkeur, het is een speelse mode voor jongere dames met een maatje meer. Wonder boven wonder kocht ik vorig jaar een kleedje bij Zara. Ik pastte net in hun xxl maat, al heb ik het dan moeten bestellen, want zelden op voorraad.
 11. Wat schotel je je gasten het liefste voor als je visite hebt? Hoewel ik goed kan koken maak ik het mezelf graag gemakkelijk met tapasschotels, racletteschotels of een kaasplank. Ik kook zelden nog heel uitgebreid. Ik ben meestal tegen het tijdstip dat mensen aankomen al moe van de voorbereiding alleen, dat ik zorg dat ik op het moment niet veel werk meer heb. Ik ben heel goed in het maken van de mise en place, en al mijn gerief die ik nodig zal hebben, klaar te zetten, dat maakt het al een pak makkelijker.
 12. Heb je al eens nagedacht over je eigen begrafenis. O ja, al vaak, ik heb zelf ooit een dienst in elkaar gestoken, dat moet nog ergens op oude harde schijf staan. Het liefste wil ik gewoon een herinneringsavond met mijn lievelingsmuziek, veel foto’s en lekkere hapjes en drankjes. En het liefst in de zaal waar we vaak gaan koken voor artiesten.
 13. Je hebt nog eens deelgenomen aan een wedstrijd en deze keer won je ” De reis van je leven”, waar wil je het liefste naartoe als het je geen enkel eurootje zou kosten?? Ik dat het in dit geval misschien toch Bali zou worden, of misschien toch nog eens Mauritius, omdat je daar geen last hebt van Jetlag.
 14. Gebruik je make up en zou je een behandeling overwegen om er beter uit te zien? Ik gebruik alleen make up als we er op uit gaan, of naar een feestje moeten of zo. En dan nog in die mate dat het er natuurlijk uitziet, hoewel, ik mijn lippen wel knalrood durf verven, omdat dit je gezicht er vrolijk doet uitzien. Laten prutsen aan mijn lijf, door operatie, neen dank u. hoewel ik heel graag van die dubbele kin zou afraken. Mijn dochter is niet blij dat ze dat van mij geërfd heeft.
 15. Wie zou je graag een taart in het gezicht gooien??? Ik ben niet gewelddaddig, maar ik denk dat ik voor Poetin zou gaan! Misschien dat ik tussen de slagroom, wat gebroken stukken glas zou durven mengen.

Advertentie

22 gedachtes over “Lijstje

 1. Je had blijkbaar veel inspiratie om zelf een lijstje met vragen te produceren. Blijkbaar volg ik je weblog al een hele tijd, want enkele vragen kon ik zo voor je beantwoorden :).
  Een reis naar Bali zou ik fantastisch graag nog eens meemaken, alleen zal dit in mijn dromen zijn want zo lang op het vliegtuig zitten is geen optie meer…

  Like

 2. R4 ken ik dan weer niet. Zelf koop ik beetje overal, daarom vind ik de Inno zo handig. Ik hou wel van Esprit en street One.

  Ik kijk op tv heel graag naar het hoge Noorden, ook al ben ik geen fan van de stem van Annemie Struyf. Thuis heb ik eigenlijk nog nooit gezien. Dat duurt al jaren? Ik herinner me nog dat mijn moeder keek en zij is er al zo lang niet meer.

  Een eigen begrafenis regelen? Dat is voor later, voor ooit😦

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh, ik kijk ook graag naar het Hoge Noorden. Al krijg ik het koud bij het zien van al die sneeuw. De inno is idd handig wegens zijn diversiteit. Een beetje van alles. Ik koop daar soms iets van Sir Oliver.

   Like

 3. Haha, die taart, ik weet het wel hoor… dat zou pas fijn zijn 😅😅.
  Ik ken de prijzen van The Jane niet, maar weet wel dat je bij Hof Van Cleve meer dan 500€ pp kwijt bent, dat vind ik er over, maar ieder zijn ding natuurlijk.
  Leuk stokje!

  Like

 4. Een leuk lijstje en al even interessante antwoorden! Er zijn wel meer mensen die eens een taart in het gezicht verdienen, maar onze Russische vriend is er zeker een van 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s